Viime päivinä syksy on näyttänyt parhaimmat puolensa: lämpöä, aurinkoa ja alkava ruska. Samaan aikaan Suomea on jälleen ravistellut järkyttävä kouluampumistapaus, tällä kertaa Kauhajoella. Monen mielessä pyörii kysymyksiä: miksi tällaista tapahtuu ja miten vastaavat tapaukset voitasiin ehkäistä tulevaisuudessa?

Tulevana viikonloppuna Vasemmistonaisten Valtikka kokoontuu Seinäjoella, Kauhajoen naapurissa. Viikonlopun kestävä väkivallan vastainen foorumi on kaikille avoin tapahtuma, jota on suunniteltu ja valmisteltu jo pitkään. Tapahtuman teemana on erityisesti naisiin kohdistuva väkivalta ja väkivallan ehkäisytyö kunnissa.

Naisiin kohdistuva väkivalta on Suomessa kansainvälisestikin vertailtuna hyvin yleistä. Arkipäivän väkivalta vain harvemmin nousee otsikoihin, saati sitten lööppeihin.

Vasemmistonaiset on aina ollut se porukka, joka vastustaa kaikenlaista väkivaltaa – on se sitten yksilöllistä, rakenteellista tai jollakin muulla tavalla ilmenevää. Vasemmistonaiset haluaa tiukempia aselakeja, lisää rahaa väkivallan ehkäisytyöhön ja rauhankasvatukseen, vähemmän rahaa militaristisiin hankintoihin ja ennen kaikkea aitoa hyvinvointia. Hyvinvoiva ja onnellinen ihminen ei käytä väkivaltaa ketään kohtaan, vaan kunnoittaa kaikkia eläviä olentoja.

Vasemmistonaiset haluaa rauhaa ja rakkautta. Emme kuitenkaan jää odottelemaan rauhan ja rakkauden yhtäkkistä ilmestymistä, vaan toimimme paremman maailman ja arjen puolesta: arjen, jossa kenekään ei tarvitsisi kokea väkivaltaa, vaan välittämistä.

Toivotamme kaikille rauhallista ja rakkaudellista syksyn jatkoa!